Bengaalse kat informatie

Bengaalse katten zijn een intelligent en actief ras dat wordt gewaardeerd om hun vacht met gedurfde patronen. Ze stammen af van huiskatten en wilde Aziatische luipaardkatten en zijn aanhankelijke en zachtaardige huisdieren. In ons bericht van vandaag zoeken we informatie over de Bengaalse kat.

Bengaalse kat informatie
Bengaalse kat informatie

Bengaalse kat informatie

De Bengaalse kat is een gedomesticeerd kattenras dat is ontstaan uit een hybride van de Aziatische luipaardkat (Prionailurus bengalensis), met huiskatten, vooral de gevlekte Egyptische Mau. De rasnaam komt van de taxonomische naam van de luipaardkat.

Bengalen hebben een wilde uitstraling; hun gouden glans komt van hun voorouders van luipaardkatten, en hun jassen kunnen vlekken, rozetten, pijlpuntmarkeringen of marmering vertonen. Het is een energiek ras dat veel beweging en spel nodig heeft.

Een gemeenschappelijk kenmerk van Bengaalse katten: hun liefde voor water.
Wees niet verbaasd als je Bengaalse kat je volgt voor een duik in het zwembad – of het bad. Dit ras is dol op drinkwater rechtstreeks uit de kraan, zwemmen en gek doen met water als het de kans krijgt.

Nog een duidelijk persoonlijkheidskenmerk: Bengaalse katten houden ervan om trucs te leren en te presteren. En keer op keer optreden. Super slim en enthousiast om te behagen, Bengaalse katten willen graag snel trucjes leren – zoals een hond – en ze continu herhalen (het ras is toevallig ook veel energie). Dus, probeer je Bengaal te leren een bal te apporteren – een die klein genoeg is voor een kat – en kijk wat je Bengaal nog meer kan leren. Van het ras is bekend dat het ook basale verbale commando’s leert.

Uniek aan het uiterlijk van de Bengaal: een glinsterende glans die zijn bontjas siert, die zacht en zijdeachtig aanvoelt.

Bengalen kunnen gevlekte of gemarmerde vachtpatronen hebben. Vlekken lopen langs de zijkanten en bovenkant van het lichaam en vlekken die uit twee kleuren bestaan, worden gewoonlijk “rosetted” genoemd, zoals die op een jaguar. Symmetrische strepen lopen langs de rest van het lichaam, inclusief de benen en staart.

Hoewel niet alle Bengalen worden geboren met de glitter-genvacht, zijn er veel. Zoek naar een iriserende glans op de vacht van de kat die glinstert in het licht.

Vroege geschiedenis

Jean Mill uit Californië krijgt de eer voor het moderne Bengaalse ras. Ze had een graad in psychologie aan het Pomona College en had verschillende doctoraalcursussen genetica gevolgd aan de University of California, Davis.

Ze maakte de eerste bekende opzettelijke kruising van een Aziatische luipaardkat met een huiskat (een zwarte Californische kater). Bengalen als ras begonnen pas veel later echt serieus. In 1970 hervatte Mill haar fokinspanningen en in 1975 ontving ze een groep Bengaalse katten die waren gefokt voor gebruik in genetische tests aan de Loma Linda University door Willard Centerwall. Anderen begonnen ook Bengalen te fokken.

Populariteit

Het Bengaalse ras was in de jaren tachtig vollediger ontwikkeld. “In 1992 had de International Cat Association 125 geregistreerde Bengaalse fokkers.” Tegen de jaren 2000 waren Bengalen een erg populair ras geworden. In 2019 waren er wereldwijd bijna 2.000 Bengaalse fokkers.

Conclusion

in ons artikel van vandaag hebben we informatie over Bengaalse kat informatie bestudeerd. Vertel ons hoe u over deze informatie denkt in de opmerkingen. Als je deze informatie leuk vindt, deel deze dan met je vrienden.

Team : Talksmarathi

Leave a Comment