Informatie over de Siberische kat | Feiten over Siberische Kat

Informatie over de siberische katten : Siberische katten zijn aanhankelijk, zeer intelligent, speels en sociaal. Deze katjes hebben prachtige halflangharige vachten die met de seizoenen veranderen. De lange lokken van de Siberiër zien er op hun mooist uit met wekelijkse verzorging en borstelen. Deze kat, ook bekend als de Siberische Boskat of Moskouse halflanghaar, is het nationale dier van Rusland. in onze post van vandaag zullen we het hebben over de Siberische kat, informatie en feiten over de Siberische kat.

Informatie over de Siberische kat
Informatie over de Siberische kat

Informatie over de Siberische kat

Siberische katten komen (zoals hun naam al doet vermoeden) oorspronkelijk uit Siberië, een regio in Rusland die bekend staat om de lange, strenge winters. Hun ruige afkomst wordt weerspiegeld in hun lange, weerbestendige drievoudige vacht en sterke lichamen.

Deze waakzame en stevig gebouwde katten hebben een enigszins kittenachtig karakter. Dit ras is zachtaardig en houdt van knuffelen. Siberiërs zijn volledig toegewijd aan hun huisdierouders en kunnen over het algemeen goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Siberische kittens kosten doorgaans tussen $ 1.200 en $ 4.000, afhankelijk van stamboom en leeftijd. Waarom het hoge prijskaartje? Dit ras is duur vanwege hun grote vraag en het relatief lage aantal raszuivere Siberische katten buiten Rusland, dus ze zijn vrij zeldzaam in de VS.

Uiterlijk van de Siberische kat

Deze middelgrote katten zijn zeker gebouwd voor hun omgeving in de bossen van ijzig Siberië. Siberische katten hebben lange, drielaagse, waterbestendige jassen en stevige, gespierde lichamen die zwaar lijken in vergelijking met hun grootte.

Hun dikke laag lang haar is er in elke kleur, inclusief effen wit, zwart, rood, blauw en zilver. Ze komen ook in een grote verscheidenheid aan patronen, waaronder rook, punt, calico, tabby, schildpad en tweekleurig. Siberische katten hebben meestal gouden, groene of koperen ogen, hoewel witte Siberische katten blauwe ogen kunnen hebben.

Met al dat haar is het niet verwonderlijk dat deze katten veel verharen. Twee keer per jaar vervellen Siberische katten: in de lente werpt dit ras hun langere, warmere wintervacht af en in de herfst werpen ze een kortere zomervacht af.

Feiten over Siberische Kat

Hier zijn enkele feiten over Siberische katten:

 • Herkomst: Siberische katten zijn vermoedelijk afkomstig uit Rusland en worden al duizenden jaren gedomesticeerd.
 • Fysieke eigenschappen: Siberische katten zijn groot, hebben een gespierde bouw en een dichte, waterdichte vacht die hen helpt om barre winterklimaten te weerstaan. Ze hebben een opvallend plukje vacht op hun oren en poten, waardoor ze warm blijven.
 • Vachtkleur: Siberische katten zijn er in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, zilver en grijs-, blauw- en roodtinten.
 • Persoonlijkheid: Siberische katten staan bekend als vriendelijk, aanhankelijk en sociaal. Ze zijn zeer intelligent en genieten van het spelen van games en interactie met hun baasjes.
 • Hypoallergene eigenschappen: Sommige mensen met kattenallergieën merken dat ze Siberische katten kunnen verdragen vanwege de lage niveaus van het Fel d 1-eiwit in hun speeksel.
 • Gezondheid: Siberische katten zijn over het algemeen gezond en hebben een lange levensduur, met een gemiddelde levensduur van 12-16 jaar.
 • Populariteit: Siberische katten worden steeds populairder als huisdier, vooral in landen waar strenge winterklimaten gebruikelijk zijn. Ze worden als ras erkend door verschillende kattenregisters, waaronder de International Cat Association (TICA).
 • De Siberische kat is de nationale kat van Rusland.
 • In tegenstelling tot veel van onze harige vrienden, wordt de vervelling van een Siberische kat niet veroorzaakt door een verandering in temperatuur, maar eerder door de verandering in daglichturen.
 • In de film Nine Lives uit 2016 speelt Kevin Spacey de rol van een workaholic-vader wiens geest vast komt te zitten in de Siberische kat van zijn dochter.
 • Siberiërs nemen ouderschap zeer serieus. Mamakatten paren vaak maar met één katertje, en deze verzorgende kattenvaders spelen een grote rol bij de zorg voor hun kittens.
 • Siberische katten hebben een waterafstotende vacht en houden echt van water. Wees niet verbaasd als je Siberische vriend probeert om met je mee te douchen!
 • De Siberische kat wordt beschouwd als de meest vorstbestendige huiskat. Dit is allemaal te danken aan zijn vacht, die lang, dik en vochtbestendig is. De oren zijn ook “warmte-geïsoleerd” en hebben “kwastjes”.

Conclusie

In onze post van vandaag bespraken we informatie over de Siberische kat
en Feiten over Siberische Kat. Ik hoop dat je deze informatie leuk vindt.

Leave a Comment